Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2017 23:11 - ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3987 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.06.2017 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ

Или за автентичната родова памет за българската писменост

Трако-българските мечове или Божеската РЕ-ч на предците ни винаги е била причината за славата на народа ни! А когато се изгубеше вярата в Словото на дедите, народът ни губеше силата си! Така е и до днес!

/от Красимир и Дияна Мерин/

~:~:~ Родолюбие ~:~:~

На 24-ти май традиционно се изпълнява част от известното стихотворение на Стоян Михайловски, превърнало се по-късно в български всеучилищен химн при честванията на Деня на българската просвета и култура и създаването на глаголицата от Кирил и Методий, които записват на нея и направените от тях преводи на Библията.

Може би не всички знаят подробности за автора или създаването на химна като песен. Поетът Стоян Михайловски е роден в гр. Елена през 1856 година (почива през 1927 година в гр. София) и е бил с голяма популярност. Той се нарежда след Иван Вазов по брой и значимост на своите произведения и е бил познат на съвременниците си като поет-сатирик, автор на социална поезия, културен и обществен деец, учител, член на БАН, съдия, адвокат, публицист, журналист, редактор, издател, висш чиновник, университетски преподавател, доцент по всеобща литературна история, активен участник в политическия живот и оратор. А самият Стоян Михайловски казва за себе си, че е „привърженик на християнския социализъм и демократизъм“.

Именно неговото стихотворение впечатлява през 1901 година преподавателя по музика в ловешкото училище Панайот Пипков, девет години след като Михайловски го написва докато е учител по френски език в Русенската мъжка гимназия (15 май, 1892 година).

Любомир Пипков постоянно е отлагал написването на нова песен, която учениците да изпеят на наближаващият църковен празник на Кирил и Методий на 11 май (по стар стил), тъй като не е намирал подходящ текст. Един ден той забелязва, че едно от момчетата чете с голямо внимание някакво стихотворение в неговия час и взема книжката му. Преди да е прочел и половината от стихотворението, Пипков взема тебешира и започва да пише на дъската нотите на музиката, която се ражда в главата му. Така само за 15 минути е съчинена цялата мелодия. До края на часа песента е разучена от учениците му, а на училищния празник я запява цялото училище. Случайно ли точно стиховете на Михайловски пораждат такъв трепет и възторг у един композитор, че той да напише веднага музика по тях?

Вече писахме по друг повод в статията „Мила Родино, ти си земен Рай“ (http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/04/06/mila-rodino-ti-si-zemen-rai.1520247), че нашите възрожденци говорят директно, че земята ни е „Земен рай“, а езикът ни – „Свещения език на нашите деди“! Те са можели да заявят с убеждение, че България е РАЙ, а българският език – СВЕЩЕН! Защо ли?

От книгите на Д-р Гайд научихме, че това съвсем не са думи в преносен смисъл, както се опитват да ни убедят атеистичните наследници на онези, които преправиха българската азбука цели два пъти за съвсем кратко време след Освобождението, за да укрият свещените ѝ корени и да си гарантират, че идните поколения няма да открият лесно връзката на съвременния български език с древния трако-български език на предците ни!

Затова и онези, които и днес воюват с истината, подобно на политическата конюнктура от времето на науката в НРБ, могат да родят само нови безумия като онези, с които ни „облъчваха“ едно време – подобно на следния срамен за всеки българин пример на „научно“ изследване на предците ни от „родолюбец“:

Няма съмнение, че в началото, както и при всички останали народи, в сърцата на дедите ни е имало жестокост. Времената са били такива – сурови и безпощадни, инстинктът за самосъхранение е диктувал поведението на всеки. Ние обаче сме първите, които са се измъкнали от лепкавата кал на примитивното и грубото. Дивакът изведнъж е прогледнал и се е превърнал в същество на светлината. Това е станало с извършването на добро деяние. Някои от далечните ни предци е подал ръка на свой събрат, поделил е храната си с него, дал му е подслон и топлина и е станало чудото – дивакът се е превърнал в Човек.

Когато правим добро от сърце се случва нещо необикновено, което науката все още не може да обясни. Помогнем ли на някого, било с думи, било с дела, в нашия мозък става нещо уникално – оформят се нови синапси, нови връзки, които спомагат за по-дългото запазване на здравия мисловен процес. Колкото повече правим добро, толкова повече проглеждаме, отдалечаваме се от примитивното и се докосваме до светлината на Господа, а от това няма по-голям дар. Този дар дава спокойствието, което е в сърцето на всеки истински българин…

За развитието на уникалните ни качества през вековете е спомогнало и нещо друго – постенето. Въздържането от месо е доктрина на траките… Мизите (наречени по-късно българи) се въздържат от ядене на живи същества. За храна дедите ни ползват мед, мляко, сирене, като водят мирен живот и поради това са наречени богобоязливи. (?!)

Докато при правенето на добрини се постига възстановяване и дори обновяване на мозъчните синапси,  в следствие на постенето протича също благотворен процес, но на друго ниво. Когато храната ни е бедна на калории, нашата ДНК започва да се самопоправя, а това е от важност не само за телесното, но и за духовното ни здраве

Ето го разковничето – традициите на предците ни са ги направили чист народ, който може да се докосне до Господа. Вършенето на добро и постенето – придържането към бедна на калории диета, са спомогнали предците ни не само за запазят здрава своята ДНК, но дори и да я усъвършенстват. Дедите ни са станали чисти във всеки възможен смисъл на думата.

Цитатът е от 11.12.2015 г. от статията „ДОКОСВАНЕТО НА ГОСПОДА, ИЛИ КАК БЪЛГАРИТЕ СТАНАХА БОЖИ НАРОД“ (https://sparotok.blogspot.bg/2015/12/blog-post_11.html), който е такъв в интернет към днешна дата (23 май, 2017 г.) – и както всеки интелигентен човек може и сам да види – е направо обиден за величието и богатството на културните и научни постижения на предците ни!!

Вече говорихме за грубата кражба на трудовете на Д-р Стефан Гайд от Кръга СПАРОТОК. Тук само доказваме как откритията на великия учен се крадат и как истината отново се подменя с невежи идеи – родени от атеизма – с които отраснаха поколения българи.

„Диваци, които изведнъж прогледнали?!“ „ДНК, което се променило от постенето – и видите ли, „подобрило както телесното, така и духовното здраве“, „традиции, които направили предците ни чист народ, който можел да се докосне до Господа?!!“

От такива „открития“ и „откровения“ човек може наистина да стане „дивак“ за истината и просветлението! Не такава ПРОСВЕТА честваме на 24 май! Не такива „пишман“ учени трябва да ни учат на миналото ни, защото е очевидно, че те са новите „нашественици“ срещу родовата ни памет, които за лична изгода преправят и крадат истината за българския род и култура!

Освен отпечатъка на времето (статията на СПАРОТОК е от 2015 година, а оригиналните трудове „Тракийското Писмо Декодирано“ на Д-р Гайд и „Тракийският Орфизъм“ на Акад. Цветан Гайдарски са съответно от 2006 г. и 2007 г.) има и други доказателства за невежото и неграмотно копиране на откритията на нашите нови велики възрожденци в науката и културата – Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайдарски.

Имитаторите се опитват да ни убедят, че ако и да сме наследници на траките, пак сме си били първобитни „диваци“ и следователно няма как да са говорили Свещената Божеска РЕ-ч на Бога Слънце Ре („ре“ – от трак. „слънце“), и че твърденията, че едно от имената на тракийския Бог е било Тонг-Ра („Възкръсналото Слънце“ от трак.) – очакваният  Дион-Исус, Слънцето на душите – не са верни!

Но Д-р Стефан Гайд последователно и неподправено разчете множество надписи доказващи пряко, че историята ни е подправена и манипулирана с идеи за езическо поклонение на природни явления, богове като Тангра и други безумни идеи – (виж също „В защита на истинската родова памет на българите от новите „нашественици“ на http://merini.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/05/18/v-zashtita-na-istinskata-rodova-pamet-na-bylgarite-ot-novite.1547430).

Самото заглавие на статията на СПАРОТОК също подвежда за съдържанието. Заглавие като „как българите станаха божи народ“ подвежда за откритията на Д-р Гайд, защото при СПАРОТОК те са странно извратени – великата свещена вяра на трако-богарите е сведена до „диваци, които постепенно станали по-добри!!!“ А това е една от тезите на атеизма – че човек може всичко да постигне сам със знание и технологии, и няма нужда да вярва в някакви там религии, защото те всички са свързани със страха от природата и с поклонение на природни стихии?!

Това ли ще честват тези хора на 24-ти май? След като Д-р Стефан Гайд подробно и точно доказа и обясни теорията за трако-богарския език като пряко влияещи на човешкото ДНК и показа изумителната връзка както между Тракийския език (Бохарски диалект) и съвременния Български език, така и между 4-те гласни и 24-те съгласни като точен аналог на 24-те старци в Откровение и 4-те бази в кодовия низ на ДНК. Който си направи труда да прочете „Тракийското Писмо Декодирано IV“, ще открие невероятния и вдъхновяващ свят на откритията на Д-р Стефан Гайд – ограбен безцеремонно от Кръга СПАРОТОК за дивашки папагалствания, както и сами виждате само от една статия!!

Това не е ПРОСВЕТА, а ЛОБОТОМИЯ на българското родово съзнание!

Очевидно тезата на Д-р Стефан Гайд за връзката между ДНК, човешката реч и наследството на нашите предци е трябвало да бъде брутално копирана и подменена през 2015 година, въпреки че и ние още през 2014 година публикувахме изследването си, че „Думите влияят на структурата на ДНК“. В него, използвайки Метода Гайд и наличните трудове на Д-р Стефан Гайд, ние доказахме, че думите могат да повлияят на ДНК, която възприема човешката реч – нещо, което е било потвърдено и от независим екип от учени. Да не говорим, че догадки за това е имало винаги в човешката история, култура и  наука (например Пушкин към жена си: “Не цапай душата си с четене на френски романи…”), но Д-р Гайд първи ДОКАЗА в книгите си ЗАЩО това е така!!

Отговорите са кодирани в свещения език на предците ни и нямат нищо общо с хуманистично-атеистичните въжделения на Кръга СПАРОТОК, който миксира това уникално откритие с някакви брътвежи за „постене, традиции и доброта“, които, видите ли, били променили гена ни (?!) и така сме станали божий народ!!

Замислят ли се тези нови „нашественици“ на оригиналната българска родова памет, че в своя химн, посветен на братята Кирил и Методий, Стоян Михайловски заявява:

„Напред! Науката е СЛЪНЦЕ… С книжовността – тази СИЛА НОВА – съдбините си поднови! Върви към МОЩНАТА просвета от длъжност неизменна воден – и Бог ще те благослови!

Това ли честват на 24-ти май новите „нашественици“ от Кръга СПАРОТОК или ни връщат към старите лъжи за „славянското море“ и българите-хуни, дошли от руските степи чрез твърдения, че „българите били много гостоприемни – качество на всички славяни“ (https://sparotok.blogspot.bg/2015/12/blog-post_11.html)?!!

Защо ли, ще се попитат някои? Ами за да се внуши отново „славянската“ идея за произхода ни –  нещо, което и други будни умове са разбрали, че е манипулация – виж http://www.dw.com/bg/ как-заличаваха-българските-следи-в-руската-история/a-19277411, или http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/-nevezhi-za-deloto-na-kiril-i-metodiy-porobeni-ot-klishetata-na-savetskata-nauka-74158 или https://bghistory-letopisec.blogspot.bg/2015/05/1842.html

Ще завършим с оригиналния текст на стихотворението на Стоян Михайловски, по което е написана музиката за химна на Кирил и Методий. А вие си задайте въпроса – коя е книжовността, която може да променя човешката съдба и която е „НОВА СИЛА“ според поета?

Защото Д-р Гайд доказа, че тя е оригиналната Божеска Реч на предците ни, заради което са ги наричали Бог-ари и заради която всеки, който я е приемел с вяра, е приемал и правото да бъде покръстен във вярата на предците ни и да се нарече „слов-ен“, сиреч от „народа на Словото“. Защото и хилядолетия по-късно самият Исус РЕЧ-е: „Който повярва в Мене – сиреч БОГ СЛОВО – ще се спаси“. А това беше „вярване“ и „изповядване“ на вярата в Словото, което още по времето на нашите предци се е „материализирало“ чрез толкова много процеси и проявления, че те всички имаха пиктографски (образен) модел, който „спасилите“ се да следват, като ВЯРА НА ДЕЛО!

 

~:~:~ Химн на Св. св. Кирил и Методи ~:~:~
::: Стоян Николов Михайловски (1856-1927) :::

"Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,
с книжовността, таз сила нова,
съдбините си ти поднови!

Върви към мощната Просвета!
В световните борби върви,
от длъжност неизменно воден -
и Бог ще те благослови!

 

Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей!

 

Безвестен беше ти, безславен!...
О, влез в Историята веч,
духовно покори страните,
които завладя със меч!..."

Тъй солунските двама братя
насърчаваха дедите ни...
О, минало незабравимо,
о, пресвещени старини!

България остана вярна
на достославний тоз завет -
в тържествуванье и в страданье
извърши подвизи безчет...

Да, родината ни години
пресветли преживя, в беда
неописуема изпадна,
но върши дългът се всегда!

Бе време, писмеността наша
кога обходи целий мир;
за все световната просвета
тя бе неизчерпаем вир;

бе и тъжовно робско време...
Тогаз Балканский храбър син
навеждаше лице под гнета
на отоманский властелин...

Но винаги духът народен;
подпорка търсеше у вас,
о, мъдреци!... През десет века
все жив остана ваший глас!

О, вий, които цяло племе
извлякохте из мъртвина,
народен гений възкресихте -
заспал в глубока тъмнина;

 

подвижници за права вярна,
сеятели на правда, мир,
апостоли високославни,
звезди върху Славянски мир,

бъдете преблагословени,
о вий, Методий и Кирил,
отци на българското знанье,
творци на наший говор мил!

 

Нека името ви да живее
във всенародната любов,
речта ви мощна нек се помни
в Славянството во век веков!

::: сп. „Мисъл“ (1892), кн. IX-X :::

 

~:~:~ Ако споделяте нашите идеи, заповядайте в нашия клуб "Родова памет" на facebook.com/groups/rodovapamet/, където публикуваме материали за родовата ни памет според "погледа" на научния метод на Д-р Гайд. ~:~:~

 ::: от Красимир и Дияна Мерин, основатели на „Школата за изследвания на българската родова памет по Метода Гайд“ :::

 

~:~:~   Блогът на Мерин   ~:~:~
::: Тематични Раздели :::

 ::: Апология на Християнството :::
::: Древните Траки :::
:::
Личностно Развитие :::
:::
Родолюбие :::
:::
 Истински Истории :::




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542559
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250